Aanmelden als nieuw lid   

ID Cycling

Hallo allemaal,

Sinds het voorjaar van 2019 zijn wij lid van W.V. Meteoor Assen-Roden. Dit is misschien nog niet bij iedereen bekend, vandaar dat wij ons op deze manier even willen voorstellen.

Met ons bedoel ik de afdeling ID-cycling (ID staat voor Intellectual Disability). Dus wielrennen voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit hoeft niet persé op een racefiets te zijn. Als men mee wil fietsen op een ATB, dan kan dat. Ook deelnemers op een driewieler in verband met een slecht evenwicht of een tandem zijn welkom.

 

Naast dat we dit jaar elke dinsdagavond gaan trainen, doen we ook aan wedstrijden mee.

Er zijn landelijke wedstrijden, vaak als onderdeel van een KNWU wedstrijd, en ook wedstrijden georganiseerd onder de vlag van Special Olympics Nederland.

Allereerst de SONS (Special Olympic Nationale Spelen) die van 12 tot en met 14 juni in Den Haag worden gehouden. Daarnaast zijn er 1x per 4 jaar Europese Spelen, 1x per 4 jaar Wereld Zomerspelen en 1x per 4 jaar Wereld Winterspelen.

De laatste Wereld Zomerspelen zijn in Abu Dhabi gehouden. Daar hebben 5 wielrenners uit Nederland aan meegedaan. Wil je hier nog wat meer over lezen? Kijk dan op https://specialolympics.nl

 

Voor het eerste weekend van april staat er een trainingsweekend gepland in de buurt van Nijmegen en op 14 en 15 mei een wielerweekend in Amsterdam. En zo worden er meer evenementen georganiseerd. Niet te vergeten de Gouden Pijl in Emmen waar onze renners in contact komen en fietsen met de Profs.

 

Op dit moment hebben we in onze vereniging nog maar 3 deelnemers, maar dat aantal willen we graag uitbouwen. Dus als je iemand in je omgeving kent waarvan je denkt dat hij of zij bij onze groep past, pols die persoon dan eens en stel hem of haar voor.

We hebben enkele racefietsen en zelfs een tandem ter beschikking zodat ze een keer mee kunnen trainen om te zien of het klikt.

En bij ons geldt …….. meedoen is al winnen!

 

Heb je vragen of opmerkingen, bel gerust.

 

Harrie Hadderingh      06 1666 4760

Gido Boom                 06 3950 0385

 

id-cycling

Zwaar bewolkt en 16° C met windkracht 2