Rabo Roma Stouwdam Bakker

Nieuws archief

Criterium Asserbos - EJCTA

Aug 05 2017
Nieuws archief >>

 Dag 6 - criterium Asserbos


De zesde en laatste dag van deze wielerweek werd op en rondom onze vertrouwde wielerbaan gehouden. Een rondje dat we inmiddels heel goed kennen.
Dat thuisvoordeel bleek ook wel, want we zagen veel vond onze jeugdleden in de voorste groepen koersen. En na ons podiumloze dag van gisteren, stonden er vandaag wel weer renners in ons clubshirt op het podium.
En niet alleen bij de huldiging van de etappes, maar ook bij de eindhuldiging stonden er renners van de Meteoor op het grote podium om de door hen gewonnen trui(en) in ontvangst te nemen.

Vandaag stond er minder wind dan gisteren en was het, op een klein buitje rond het middaguur na, droog. Door de beschutte ligging van het parcours waren de snelheden hoog.
Bij elke categorie werd het rennersveld vaak op een lang lint getrokken door de hoge snelheden. Een enkele dappere renner probeerde te ontsnappen, maar bij elke categorie bleek wel weer dat een vroege ontsnapping kansloos was. Het leek wel alsof de wielrenners helemaal nog niet uitgeput waren na een volle week koersen. Of was iedereen zo gretig om vooraan te willen rijden? Want de entourage was natuurlijk weer geweldig met veel publiek langs de route.

Vanaf deze kant willen we de organisatie van de Jeugdtour en al haar vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet en perfecte organisatie. Een hele week 800 jeugdrenners goed, op schema en veilig laten koersen is geen gemakkelijke opgave. Maar de 53e editie van de European (World) Junior Cycling Tour Assen was er weer eentje om tevreden op terug te kijken. Tot de 54e editie in de zomer van 2018

Bij Categorie 3 werd Thomas Huitema vandaag alweer 4e. Een klassering die hij deze week al vaker liet noteren.
Het lukte Thom van der Werff vandaag niet om aan de greep van het peloton te ontsnappen en zijn achterstand op de gele trui weg te werken. Hij sprintte bij Categorie 5 wel heel fraai naar een 2e plaats.
Bij Categorie 7 waren onze ogen natuurlijk gericht op de in het geel rijdende Joost Brinkman. Het parcours, de omstandigheden en het koersverloop waren helemaal in zijn voordeel. Het lukte niemand om te ontsnappen en Joost controleerde attent de koers voorin. Het is alleen een kwestie van overeind blijven en uitrijden. Maar dat werd toch nog even onverwacht spannend. Want in de laatste bochten vonden een paar Engelse coureurs het nodig om het Asser wegdek te kussen. En dat allemaal vlak voor Joost. Hij wist met een snelle reflex voluit te remmen en tijdig één schuin uit te klikken, waardoor hijzelf overeind bleef staan. Snel om de gevallen renners heen en doorrijden.
Joost kwam in de achterhoede van het peloton door de laatste bocht. Omringd door Job, Tibor en Eskil reed hij de laatste 100 meter juichend met één hand juichend omhoog over de meet. De buit is binnen!

Vanochtend konden we al eerder juichen, want bij de Nieuweling-meisjes won Maike van der Duin op indrukwekkende wijze de massasprint van het peloton!
Bij de Nieuwelingen was het deelnemersveld van 140 renners dermate groot, dat de wedstrijd vandaag in twee groepen van 70 renners werd verreden. Helaas lukte het onze renners niet om van deze vergrote kans op een podiumplaats te profiteren.
 
We hebben deze week genoten van de inzet, vreugde en prestaties van onze 41 deelnemende jeugdrenners. Om niemand van deze toppers te vergeten, vermelden we dit keer de eindklassering van al onze deelnemers.

CATEGORIE 1
Julia Braam 9e
Rianne Nieuwenhuis 11e
 
CATEGORIE 2
Floris van Santen 16e
 
CATEGORIE 3
Thomas Huitema 7e
Marieke Ottens 43e
 
CATEGORIE 4
Ruben Medendorp 38e

CATEGORIE 5
Thom van der Werff 6e
Pauline Vrancke 22e
Niels Brinkman 28e
Samuel van der Meer 34e
Patrick Nieuwenhuis 38e
Bo Jansen 47e
Ivar Hoekstra 52e
Dirk Tigelaar 55e
Tieme Stoffers 68e
 
CATEGORIE 6
Bjorn Koster 3e
Björn Hommes 16e
Maarten Hamminga 31e
Jordy Brouwer 70e
 
CATEGORIE 7
Joost Brinkman 1e (+ winnaar Witte Trui)
Tibor del Grosso 18e
Eskil Huiting 27e
Job Boontjes 37e
Yarno Hoekstra 53e

NIEUWELING-MEISJES
Berit Huiting 5e
Iris Schultinga 9e
Maike van der Duin 13e
Daphne Kreulen 28e
Tjitske Eppinga 37e
Mirjam Braam 45e
Tanja van der Drift 54e

JUNIOR-DAMES
Nadine Post 50e
 
NIEUWELINGEN
Bodi del Grosso 18e (+ winnaar Witte Trui)
Niels van der Gracht 27e
Jans Tigelaar 34e
Warner Stoffers 67e
Jesper Schokker 104e
Dennis Brouwer 132e
Bart Homan 136e
 
JUNIOREN
Martijn Bakker 38e
Roy Harms 52e
 
Klik hier voor een greep uit de foto's van vandaag.
 
 
 
 
 

Laatst vernieuwd: Aug 05 2017 om 20:43

Terug